Saxdalens Manskör 40 år 2021

Första framträdandet med Manskören var 1981 på Valborg och vi sjöng i grusgropen på Nävbacken i Saxdalen och vi sjöng vårsånger. Bengt Emil Johnsson höll vårtal detta år.

Från Valborg i Saxdalen 1990

Året därpå så hade vi konstkurs för vår egen konstnär i byn Bo Ericson. Vi ordnade med utställning i Folkets hus i Saxdalen där även Manskören deltog. Det ordnades med trivselkvällar i Mårtens torp där även kören deltog med ett framträdande. Radio Dalarna var också hit till byn och spelade in ett program som sändes i Radion. Efter det så var Kören med vid Musik vid Siljan i Djura kyrka gjorde vi en konsert. Med var även då Lars Trygg på klarinett.

Från en konsert i Skattlösberg ”Kolbullefesten” i mitten av -80 talet.
Från Musik vid Siljan 1987

I slutet av -80 talet så började vi repetera in sångspelet ”Helgdagskväll vid timmerkojan” för premiären skulle bli på Dan Anderssons 100 års dag 6 april 1988 i Brunnsvik. Gunde Johansson, Gunnar Turesson, Dan Anderssons dotter Monika och kulturminister Göransson var där och många andra gäster. Kören fick avsluta programmet med sångspelet.

Från premiären i Brunnsvik. Lennart Larsson, Åke Lundeberg på stubbarna. Göran Andersson och Mårten Mårtén till höger. Spelmän från höger Olle Wallman, Pär Frejd, Janne Wallman och Mats Wallman bakom.

Kören gjorde en turné till Norge 1988 och gjorde hela Dan Andersson sångspel i Skedsmokorset i Oslo. Dagen innan var vi i ett köpcentrum och sjöng och gjorde reklam för vår konsert. Även en tur till Norska riksradion i Oslo och spelade in kören och intervju med mig Roger. Hela inslaget sändes i Norska P1 i programmet ”Visestunden”.

Från Oslo i ett köpcentrum.