Nya Ludvika tidning 27 september 2018

Det blev klang och jubelföreställning för Ludvika som bra plats att bo på, när Rotary genomförde sin distriktskonferens.
Talare efter talare i två dagar anförde hur viktigt det är at lyfta fram det goda. Landshövdingen, ABB-chef, internationella världspresidentens utsände Robin Brown, distriktsguvenör och flera andra var inne på samma spår. ABB-chefen Magnus Ström vill lyfta fram alt som är bra i Ludvika det finns ju så mycket som talar för Ludvika, underströk Magnus med skärpa och fortsatte: Vi har människor på ABB och i kommunen som gör fantastiska insatser. Det betyder allt för oss för att behålla positionen som världscentrum för produkter för kraftöverföring över långa avstånd. Magnus vet vad han talar om, född som han är bara ett stenkast från världsindustrin han numera basar över. Landshövding Ylva Thörn sparade inte heller hon på krutet. I Dalarna finns mycket mer än bara gärdsgårdar, och dalfolket är allt annat än ensamvargar. Här finns ju allt, från samarbetsvilja inom näringslivet till kultur och natur och allt där emellan.
Landshövding Ylva Törn var begeistrad av Saxdalens manskörs framförande av sångspelet ”Helgdagskväll vid timmerkojan” som bygger på Dan Anderssons dikter och författarskap.
Distriktsguvenör Leif Carlzon från Ludvika tryckte hårt på att det också ska vara roligt att engagera sig i både fritid, arbete och samhälle. Gnäll kommer man ingen vart med, menade han. Leif basar 2018-2019 för ett Ratarydistrikt som sträcker sig från Dalarna till Jämtland. Det var därför distriktskonferensen hölls i Ludvika i år, med Leif som värd.