Manskörsfestival i Trysil 2011

Manskörsfestival i Trysil, Norge 27-29 maj 2011

full movies. free movie online. online blackjackfull movies. free movie online. online blackjack
Manskörsfestival i Trysil
Intensivt, men fantastiskt trevligt, givande och minnesvärt.
Så kan, med enkla ord, Saxdalens manskörs resa till Trysil och medverkan vid Trysils manskörs jubileumsfestival (150 år) sammanfattas.
Minnesvärt är även manskörens två framträdanden i Kulturhuset Hagelund av sångspelet Helgdagskväll vid timmerkojan. Dels för att framförandet av de två föreställningarna kändes bra. Men framför allt för den fantastiskt entusiasm som publiken visade. Den uppskattning och de ovationer som vi fick ta emot av den näst intill fulltaliga publiken låg inte långt efter de publikovationer som manskörernas ”A-lag” Orphei Drängar och Guldbergs Akademiska Kör fick ta emot vid sina framträdanden.
Lördagskvällens festivalkonsert, där vi var publik, var även den en höjdare. Att höra de stora seminariekörerna, som sattes samman under festivalen, var mäktigt. Och Orphei Drängars framträdande gick sannerligen ”inte av för hackor”, vilket heller inte Trysils manskörs framträdande gjorde.
Festivalens mest långväga kör var Trinity Youth Male Choir, från Gahna, som med sitt framträdande på festivalkonserten utgjorde ett trevligt och för nordiska manskörstraditioner annorlunda inslag.
Framhållas skall även lördagskvällens jubileumsbankett som, förutom en god middag, bestod av en rad trevligheter.
Vi måste rikta ett stort tack till Trysil manskör som svarade för en på alla sätt välarrangerad och trevlig manskörsfestival.
OVE ANDERSSON
Sten.Olof Strömberg som Kolar-Mats och Åke Lundeberg som Långfalls-Lasse
Janne Wallman och Olle Wallman med fiolerna
Saxdalens manskörs ledare Roger Broberg överräcker presenter till Trysils manskor (Kjetil Nordhagen) vid banketten på kvällen.
Cecilia Rydinger Alin dirrigerar den stora festkören på lördagens konsert.