Saxdalens manskör på Norrlandsturné 8-9 augusti 2009

Saxdalens manskör har än en gång gjort en turné med Dan Andersson-spelet ”Helgdagskväll vid timmerkojan”. Denna gång bar det av till Mobydalen i Ockelbo. En varm dag där den månghövdade publiken trivdes i solskenet vid den gamla kvarnen. En skön kulturbyggd där det förutom kvarnen fanns en smedja, kraftstation och en ramsåg.

Efter konserten kom det fram en äldre herre som hade rest ända ifrån Stockholm för att se och höra Saxdalens manskör, han gick fram till mikrofonen för att tala om vad han kände. Det här var det bästa han hade sett och berömde kören för dess insats.
Det är något bortom bergen bortom blommorna och sången…
Han Carlsson sjunger
Efter konserten åkte vi vidare med bussen till Järvsö för att övernatta där och äta en god middag på Öje Restaurang. Vi åt både gott och hade en härlig kväll tillsammans med sång och musik.
Söndag morgon åkte kören vidare med bussen till Linsell 3 mil nordväst om Sveg. Vi följde Ljusnans underbara dalgång många mil. I Linsells bygdegård hade de gjort iordning en härlig utescen som passade bra till körens Dan Andersson-spel. I den lilla orten var det publirekord med 150 betalande som hade rest många mil för att höra kören.
Det var om aftonen som sommaren flög rakt i famnen min…
Lennart, Hans, Stefan och Nicke.
Har ni hört tals om Kolar-Mats? Det är jag det…. (Rune) Carlsson